60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1.5 kgķirbis100 gsviests200 gsaldais krējums pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs pēc garšaspiparūku garšviela2 ĒKmanna
Pagatavošana
1
Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, pārlej ar nedaudz ūdens un vāra, līdz mīksts.
2
Visu sablendē.
3
Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļu, piparkūku garšvielu (tās vietā var ņemt kanēli), mannu un uzkarsē, līdz uzmet burbuli un manna uzbriest. Noņem katliņu no uguns.
4
Pievieno visam blendētā ķirbja masu. Sakuļ visu ar roku, izmantojot karoti vai putojamo slotiņu līdz krēma konsistencei, atdzesē.
5
Pasniedz aukstu ar berztām zemenēm, jāņogu un upeņu ievārījumu vai citu ievārījumu pēc patikšanas. Var pasniegt arī kā klasisku saldēdienu ar dzērveņu ķīseli.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit