Foto: DELFI
Brīnišķīgs saldēdiens, kura saknes meklējamas senās saimnieču receptēs. Novērtē gan tie, kas ķirbjus (it kā) neēd, gan tie, kuriem ķirbis iet pie sirds. Samtains krēmīgums, kam savu pipariņu dod Ziemassvētku garšviela, patīkamais kontrasts, ko dod ievārījums – kopā tas veido harmonisku garšu baudījumu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgķirbis100 gsviests200 gsaldais krējums pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs pēc garšaspiparūku garšviela2 ĒKmanna

Pagatavošana

1

Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, pārlej ar nedaudz ūdens un vāra, līdz mīksts.

2

Visu sablendē.

3

Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļu, piparkūku garšvielu (tās vietā var ņemt kanēli), mannu un uzkarsē, līdz uzmet burbuli un manna uzbriest. Noņem katliņu no uguns.

4

Pievieno visam blendētā ķirbja masu. Sakuļ visu ar roku, izmantojot karoti vai putojamo slotiņu līdz krēma konsistencei, atdzesē.

Foto: DELFI
5

Pasniedz aukstu ar berztām zemenēm, jāņogu un upeņu ievārījumu vai citu ievārījumu pēc patikšanas. Var pasniegt arī kā klasisku saldēdienu ar dzērveņu ķīseli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!