Svētku laikā ir jauki mazliet noreibt. (Ja vecums atļauj.) Asnāte Morozova iesaka lielisku liķiera recepti svētku laikam. Tiesa, nedēļu būtu jāļauj liķierim nostāvēties, bet, ja nu Jaunais gads pienāk ātrāk, iespējams, ar dienām četrām arī būs gana.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izloba pistācijas no čaumalām. Ja gribas košāk zaļu liķieri, pistācijas plaucē verdošā ūdenī 2 minūtes un noloba arī miziņu.
Pistācijas sablendē, var pieliet pavisam nedaudz ūdeni, lai blenderim vieglāk.
Pielej saldo krējumu un sablendē vēl.
Sablendēto masu liek burkā un pievieno rumu, labi sakrata.
Atstāj savilkties vismaz nedēļu, pa laikam sakrata.
Ja nav iebildumu pret riekstu gabaliņiem liķierī, var dzert tāpat, bet var arī dzērienu izlaist caur sietu, lai tiktu vaļā no pistāciju gabaliņiem. No tiem vēlāk var pagatavot riekstu krēmu, izmanot, lai uzceptu cepumus vai kūku.
"Tasty" saka: priekā! Un atgādina, ka liķierus nedzer. Liķierus bauda. Pa mazam malciņam.