90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gsviests125 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 gab.ola1 šķipsnacepamais pulveris1 šķipsnasāls375 gmilti100 gzemesrieksti1 gab.olbaltums apsmērēšanai
Pagatavošana
1
Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.
2
Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
3
Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un samīca mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
4
Apcep zemesriekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.
5
Izņem no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm.
6
Izgriež vai izspiež nepieciešamo formu (var klasiskos gredzenus, bet var cept arī rombiņus vai aplīšus).
7
Apsmērē cepumus ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar grauzdētajiem riekstiem.
8
Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit