Foto: Veronika Ļevša
Ir tādas kūkas, saldie un cepumiņi, kas, šķiet, bijuši vienmēr – kopš vien sevi atceramies. Smilšu mīklas gredzeni ar daudz, daudz grauzdētajiem riekstiem pa virsu ir tieši tāds našķis. Kurš vēl bērnībā slepus knibinājis riekstus no virsiņas, vēl pirms gredzeni likti uz galda?... Recepti no saviem bērnības našķu krājumiem iesaka Veronika Ļevša.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests125 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 gab.ola1 šķipsnacepamais pulveris1 šķipsnasāls375 gmilti100 gzemesrieksti1 gab.olbaltums apsmērēšanai

Pagatavošana

1

Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.

2

Pievieno olu un sajauc vēlreiz.

3

Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un samīca mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

4

Apcep zemesriekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.

5

Izņem no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm.

6

Izgriež vai izspiež nepieciešamo formu (var klasiskos gredzenus, bet var cept arī rombiņus vai aplīšus).

7

Apsmērē cepumus ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar grauzdētajiem riekstiem.

8

Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!