Foto: Edgars Turķis
Edgars Turķis apgalvo, ka par pavāru nekur nav mācījies un vispār ēst taisīt neprotot, bet kā lai tam notic? Viņa receptes ir īsta ballīte – sākot jau no tā, kā uzrakstītas, beidzot ar rezultātu, protams. Edgara jaunākās receptes pilns nosaukums ir šāds: Vistfilejolīvsalamisierpīrāgs.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.vistas fileja2 gab.lavašs iepakojumā150 gsiers100 gmelnās olīvas250 mlsaldais krējums4 gab.olas200 gsalami2 gab.biezpiens 9% 180 g paciņa pēc garšasolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Viss, kas vajadzīgs, ir apcepta vistas fileja mazos gabaliņos, lavašs, siers; tie melnie bļodā nav nekādi prusaki, bet pārgrieztas melnās olīvas; ja negaršo olīvas, tad liec jebko, kas pašiem garšo, kā arī saldais krējums, 4 olas, salami, 2 pačkas 180g biezpiena, olīvais eļļis un sāls/pipars pēc garšas. (Receptē minētais sastāvdaļu daudzums ir vairāk vai mazāk variējams, jāskatās uz aci un jāvadās pēc izjūtas!)

Foto: Edgars Turķis
2

Viena liela bļoda, kurā ir vistas fileja, biezpiens, olas, bikel sāls un pipars, maisām, maisām, kamēr samaisām.

Foto: Edgars Turķis
3

Siers un olīvas piesaistās dejā, bišķi olīveļļa un maisām trako danci, galvenais, liela bļoda, lai maisās un nekrīt nekas aiz borta + 2m distance.

Foto: Edgars Turķis
4

Lavašs! Salokām apmēram maka lielumā, bet suņa sugas taksis garumā, un čopelējam smalki, bet ne skalpeļa smalki, tādi kā makaroni lai sanāk...
To pašu darām ar salami.

Foto: Edgars Turķis
5

Viss iet tajā pašā disco/pop/rock bļodā un maisām.

Foto: Edgars Turķis
6

Saldais krējums kādi 300g, maisām, maisām...

Foto: Edgars Turķis
7

Pārlejam visu šādā cepampannā. Nav cepampannas? Nu tad pabaro mājdzīvniekus un uzcep pelmeņus... Sorry, šoreiz šāda cepampanna ir "must have"!

Foto: Edgars Turķis
8

Nolīdzinām visu tā, lai smuki viss līdzens. Liekam cepeškrāsnī 175C uz 47 min.

Foto: Edgars Turķis
9

Kad laiks pagājis, ņemam ārā un ļaujam visam atpūsties minūtes 15.

Foto: Edgars Turķis

Vistfilejolīvsalamisierpīrāgs! Pasakiet to ātri trīs reizes pēc kārtas!
Garšulis un cerams garšos arī jums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!