Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaisa olas ar cukuru neputojot.
Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē un savieno ar olām, klāt iemaisot miltus.
Formiņas uzmanīgi ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Pilda masu formiņās tā, lai būtu piepildītas aptuveni trīs ceturtdaļas. Vidū iespiež sieru.
Var cept tūlīt vai uzglabāt saldētavā. Kad vēlas pasniegt, liek cepeškrāsnī 185 grādu temperatūrā un cep 12 minūtes, ja mīkla saldēta, vai 8 minūtes, ja cep svaigi gatavotu. Vidū masai jābūt līstošai.
Fondantu izņem no formas un pasniedz ar, piemēram, upeņu vai aveņu saldējumu.
"Šis fondants spēj afrodizēt sirdis, savaldzināt ar krēmīgo konsistenci un smalkām garšas niansēm," stāsta Daiga Veismane. "Papildus to var dekorēt ar svaigām avenēm vai upenēm, bet tas garšo labi arī tāpat vien – ar brokastu kafiju vai tēju."