Tuvojas Valentīndiena, visu mīlētāju svētki, kad visbiežāk cits citu lutinām ar šokolādes gardumiem. Tiamo grupas radošā direktore Daiga Veismane dalās ar vienkāršu, tomēr izcili gardu recepti, kas būs pa spēkam jebkuram. Fondanta burvība slēpjas faktā, ka to var sagatavot jebkurā laikā, novietot saldētavā un ātri uzsildīt krāsnī dienā, kad vēlēsies pārsteigt kādu sev tuvu cilvēku vai gluži vienkārši palutināt sevi.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

360 gsviests10 gsviests formiņas iesmērēšanai330 gtumšā šokolāde380 gcukurs12 gab.olas180 gmilti10 gmilti cepamformas sagatavošanai200 gGorgonzolas siers saldējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Samaisa olas ar cukuru neputojot.

2

Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē un savieno ar olām, klāt iemaisot miltus.

3

Formiņas uzmanīgi ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Pilda masu formiņās tā, lai būtu piepildītas aptuveni trīs ceturtdaļas. Vidū iespiež sieru.

4

Var cept tūlīt vai uzglabāt saldētavā. Kad vēlas pasniegt, liek cepeškrāsnī 185 grādu temperatūrā un cep 12 minūtes, ja mīkla saldēta, vai 8 minūtes, ja cep svaigi gatavotu. Vidū masai jābūt līstošai.

5

Fondantu izņem no formas un pasniedz ar, piemēram, upeņu vai aveņu saldējumu.

"Šis fondants spēj afrodizēt sirdis, savaldzināt ar krēmīgo konsistenci un smalkām garšas niansēm," stāsta Daiga Veismane. "Papildus to var dekorēt ar svaigām avenēm vai upenēm, bet tas garšo labi arī tāpat vien – ar brokastu kafiju vai tēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!