Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti puķkāposti ar krēmīgu siera mērcīti un zeltaini brūnu virsiņu ir gards un sātīgs komforta ēdiens, kas sasilda un iepriecina. Mums to vajag!
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.puķkāposts500 mlpiens4 ĒKmilti50 gsviests100 gČedaras siers, sarīvēts3 ĒKrīvmaize

Pagatavošana

1

Puķkāpostu sadala ne pārāk sīkos gabalos, vāra apmēram piecas minūtes.

2

Puķkāposta gabalus noliek uz virtuves dvieļa, lai tas uzsūktu lieko mitrumu.

3

Puķkāposta gabalus izkārto cepamtraukā.

4

Ieslēdz plīti, lai tā uzkarst līdz 200 grādu temperatūrai.

5

Pa to laiku pagatavo mērci. Sviestu izkausē pannā, iemaisa tajā miltus un pienu. Visu strauji maisa, lai mērce būtu bez kunkuļiem un nepiedegtu. Maisot karsē mērci apmēram divas minūtes.

6

Nogriež karstumu zem mērces, turpinot maisīt, iemaisa tajā lielāko daļu rīvētā siera.

7

Pārlej mērci pār puķkāpostiem cepampannā, pa virsu uzkaisa atlikušo sieru un, ja vēlas, nedaudz rīvmaizes.

8

Cepampannu liek krāsnī un visu cep 200 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes, līdz virsiņa nedaudz apbrūnējusi.

Pasniedz karstu, liekot galdā ar visu cepamtrauku. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!