Jeļena iesaka kopā ar galuškiem pasniegt sēņu un bekona mērci – izbaudiet!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā ber miltus, centrā izveidojot iedobīti un iesitot 4 olas, remdenu ūdeni un 150 gramus kausēta sviesta.
Mīklu sākumā maisa ar dakšiņu, bet beigās samīca ar rokām.
Gatavo mīklu sadala astoņās vienādās daļās, katru no tām sarullē garā desiņā. Katru desiņu sagriež nelielos gabaliņos – klimpās.
Palielā katlā uzvāra sālsūdeni, karstajā ūdenī liek sagatavotās klimpas un vāra, līdz tās uzpeld.
Šampinjonus sagriež vidēja izmēra gabaliņos, liek pannā sakarsētā olīveļļā un sautē uz vidējas uguns apmēram piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Sēnēm pievieno sagrieztu sīpolu un cep, līdz sīpoli mīksti.
Pannas saturam pievieno kubiņos sagrieztu bekonu (vai cauraudzīti) un 3 ēdamkarotes sviesta. Turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl piecas minūtes.
Lielā pannā uzkarsētā olīveļļā ber uzvārītās klimpas, pievieno sēņu un bekona maisījumu, visu cep, līdz galuški ir zeltaini brūni. Sāli un melnos piparus pievieno pēc garšas.
Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Lai labi garšo!