Sastāvdaļas
Pagatavošana
Saputo olu ar sāli.
Saputo istabas temperatūras sviestu, pievieno saputoto olu, piespiež citrona sulu un pa daļām pievieno miltus un ūdeni.
Samīca mīklu, saveļ mīklas desu un sagriež gabalos, tā, lai no gabala sanāk viena maizīte.
No katra gabala saveļ mīklas bumbu, saplacina to un liek uz cepamās plāts. Ar glāzi – katrā mīklas aplītī iespiež padziļinājumu. Maliņas apsmērē ar sakultu olu.
Sagatavo biezpiena pildījumu. Izkausē sviestu. Biezpienu izberž caur sietu, pierīvē citrona miziņu, pievieno izkausēto sviestu, krējumu, cukuru, vanilīncukuru, olas, sāli, miltus. Ja vēlas, var pievienot izmērcētas, miltos apviļātas rozīnes. Visu kārtīgi izmaisa. Pilda mīklas aplīšus.
Maizītes cep 220 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes vai līdz maizītes zeltaini brūnas.
Lai labi garšo!