Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°. Izmanto cepeškrāsnij drošu cepamo trauku. Tajā kārto tomātus, aplej tos ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus un rūpīgi visu samaisi. Pievieno fetas siera bloku cepšanas trauka centrā un pāris reizes apgriez to, lai tas pārklātos ar olīveļļu un garšvielām.
Cep apmēram 40 minūtes, proti, līdz tomāti pārsprāgst un feta izskatās izkususi (un māja smaržo debešķīgi!).
Ja vēlies, lai feta ir zeltaini brūna, tad, kad pagājušas 30 minūtes, noregulē cepeškrāsni līdz 230° un cep 10–15 minūtes.
Kamēr feta cepas, pagatavo makaronus atbilstoši ražotāja norādījumiem.
Tiklīdz trauku izņemsi no cepeškrāsns, pievieno ķiploka daiviņas. Sasmalcini fetu un tomātus ar dakšiņu un samaisi.
Virsū liek vārītos makaronus un visu samaisa. Feta un tomāti būtībā radīs mērci makaroniem.
Nogaršo un pievieno sāli un piparus pēc vajadzības. Iemaisi nedaudz sasmalcinātu baziliku un pabeidz ar sasmalcinātiem sarkanajiem pipariem. Izbaudi!
Ieteikums: Saglabā makaronu ūdeni. Ikreiz, kad gatavo makaronus, saglabā vienu glāzi makaronu ūdens, ja nu gadījumā makaronu ēdiens iznāk sauss. Lai gan ne vienmēr šajā receptē tas ir nepieciešams, tu to vari pievienot, ja jūti, ka fetas pastai ir nepieciešams vairāk mērces.