Foto: Vivita Grase
Bez šaubām, rodas siltas sajūtas, uzzinot, ka 2014. gada "Tasty.lv" rabarberu biskvītkūkas recepte lasītājas Vivitas ģimenē vēl aizvien ir ļoti iecienīts deserts. Turklāt – tā ļoti garšo viņas dēliņam. Lūk, un tā bez liekas domāšanas, šogad – Baltā galdauta svētkos – Vivita rabarberu rausi atkal cels galdā!

Vivita Grase stāsta, ka recepti mēģinājusi dažādot, proti, cepusi šo rausi arī ar mellenēm: "Bet rabarberi tik un tā paliek favorīts!"

Nu, aiziet, pagatavosim šo gardo biskvītkūku, kuru par tik labu novērtējuši mūsu lasītāji.

120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gab.olas rīvēta citrona miziņa5 ĒKcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs5 ĒKmilti rabarberi cukurs, kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Rabarberus sagriež gabaliņos un sajauc kopā ar cukuru.

2

5 olas saputo ar 5 ēdamkarotēm cukura, pierīvē citrona miziņu un pievieno vaniļas cukuru. Iesijā miltus un visu sajauc.

3

Iemaisa rabarberus biskvīta mīklā.

4

Cepamo veidni ieziež ar sviestu un ielej traukā mīklu, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos, līdz gatava.

5

Biskvītkūku var ēst tāpat – labi garšos gan karsta, gan auksta. Ja vēlies, pasniedz ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

6

Rabarberu vietā droši var izmantot ābolus vai ogas. Jo vairāk rabarberu, ābolu vai ogu, jo kūka gardāka!

Lūk, Vivitas dažādās variācijas šai receptei!

Foto: Vivita Grase

Lai izdodas! Skaistus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!