Foto: Publicitātes foto
Japāņu suflē pankūkas atšķiras no citām – tās ir nedaudz pufīgas un atsperīgas. Jauks un gards veids, kā pārsteigt mammu Mātes dienas rītā. Recepti iesaka "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar ēdienu blogeri Annu Birmani.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.olas20 mlpiens30 gmilti30 gcukurs1 šķipsnasāls ogas dekorēšanai

Pagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.

2

Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar sāli, pienu un miltiem, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa.

3

Otrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus. Pamazām, turpinot putot, pa tējkarotei pievieno cukuru. Masu puto līdz iegūts stingras olu baltuma putas.

4

Abas masas sajauc kopā, viegli iecilājot olu dzeltenumu masu olas baltuma putās.

5

Pannu ietauko ar eļļainu slotiņu vai birstīti, liek uz lēnas uguns un uzsilda.

6

Uz pannas liek pankūku mīklas pikučus, uzpilina uz pannas virsmas tējkaroti ūdens un uzliek vāku.

7

Ļauj pankūkām cepties pāris minūtes, tad tās apgriež un cep no otras puses, atkal uzpilinot uz pannas virsmas tējkaroti ūdens.

8

Suflē pankūkas pasniedz ar saldām piedevām – svaigām ogām, putukrējumu vai citām pēc sirds patikas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!