skābeņu omlete
Foto: Shutterstock
Ir tādi pavasara rīti, kad pasaule pieder tev vienam pašam. Izbaudi savu rītu ar lietām, kas garšo tieši tev, tā, kā garšo tieši tev.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 saujaskābenes2 gab.olas70 gsviests1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Nomazgā skābenes un nosusina dvielī vai salātu žāvētājā (ļoti laba lieta, vērts iegādāties, nav arī nekāda lielā invstīcija). Vēl labs un pārbaudīts paņēmiens zaļumu žāvēšanai ir ielikt tos kokvilnas spilvendrānā un uzvaroši virpināt virs galvas.

2

Nogriež skābenēm kātus, pašas skābenes sagriež pasīkos gabalos.

3

Sakarsē pannu, uzliek uz tās labu piku sviesta. Tik daudz, lai liktos: varbūt mazliet par daudz. Bet nebūs.

4

Pa to laiku bļodā kārtīgi sakuļ divas olas, piemet šķipsnu sāls.

5

Kad sviests puskusis, liek uz pannas skābenes un pakarsē, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

6

Lej virsū olas, nogriež uguni uz pavisam nelielu, uzliek vāku. Ja grib ideālu omleti, neaiztiek, cep septiņas līdz desmit minūtes.

Pa to laiku var sataisīt rupjmaizi ar biezpienu un lociņiem. Kad omlete būs gatava, laika nebūs ne mirkli - tā jāēd karsta un uzreiz. Izbaudi brokastis.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!