lassi mango
Foto: Shutterstock
Iespējams, ka lassi jau top tavā virtuvē, tev pašam to nezinot. Tas ir no Indijas nācis smūtijs, kur kopā sablendēts jogurts, ūdens, augļi un garšvielas.

Lassi skan vilinoši un gardi, veikalos tas maksā bargu naudu. Patiesībā šis no Indijas nākušais atspirdzinošais dzēriens, ir vienkārši pagatavojams mājas apstākļos.

Klasiskā un populārākā garša ir mango lassi, bet vienlīdz gardi ir dažādu ogu un augļu smūtiji. Galvenais princips, kas jāievēro lassi pagatavošanā, ir jogurta un ūdens klātesamība.

Šis Indijas dzēriens var būt gan atspirdzinošs, gan sildošs vienlaikus – atkarībā no laikapstākļiem!

10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 glāzesturku jogurts1 glāzeūdens1 gab.mango1 gab.banāns1 TKrīvēts ingvers TKkanēlis TKmalts kardamons2 ĒKmedus pēc garšassafrāns

Pagatavošana

1

Mango (var aizstāt ar saldētu mango vai mango biezeni) un banānu sagriež. Arī banāns var būt saldēts, tad lassi iegūs papildu struktūru un vairāk garšos karstās dienās.

2

Pievieno jogurtu, ūdeni, medu (ja vēlas saldāku) un garšvielas. Ja garšvielas šķiet pārāk sildošas un pārāk austrumnieciskas, tad šo soli var arī izlaist.

3

Visu sablendē, lej glāzēs un pārber ar šķipsniņu safrāna.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!