70Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.saldēta kārtainā mīkla1 gab.rabarberi (prāva bunte)150 gsaldais krējums2.5 saujascukurs2 gab.olas2 šķipsnaskanēlis2 TKkartupeļu milti
Pagatavošana
1
Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.
2
Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)
3
Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).
4
Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.
5
Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus – tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.
6
Uz mīklas nober rabarberus.
7
Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.
8
Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit