Foto: DELFI
Katrs kārtīgs rabarbers sapņo kļūt par rabarberu kūku. Nu vismaz plātsmaizi! Dosim rabarberiem iespēju – izskatīsies kā plātsmaize, garšos kā kūka! Saldētā mīkla ledusskapja saldētavā glābusi ne vienu vien kārumnieku, kurš vēlas ātri tik pie rabarberu kūkas un vēl palielīties visai rabarberu pasaulei.
70Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.saldēta kārtainā mīkla1 gab.rabarberi (prāva bunte)150 gsaldais krējums2.5 saujascukurs2 gab.olas2 šķipsnaskanēlis2 TKkartupeļu milti

Pagatavošana

1

Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.

2

Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)

3

Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).

4

Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.

5

Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.

6

Uz mīklas nober rabarberus.

7

Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.

8

Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!