50Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gliellopa maltā gaļa40 gČedaras siers, smalki sarīvēts1 ĒKpētersīļi, smalki sakapāti2 ĒKmarinētu gurķu marināde TKķiploku pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari80 ggrieķu jogurts20 gtomātu pasta1 TKsinepes TKtobasco mērce1 ĒKVusteras mērce pēc garšassāls pēc garšaspipari4 gab.burgeru maizītes1 gab.tomāts1 gab.sarkanais sīpols4 gab.marinēti gurķi4 gab.salātlapas
Pagatavošana
1
Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liek ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.
2
No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (jāuzmanās nepārcept, lai gaļa nav sausa).
3
Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.
4
Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriež dārzeņus plānās šķēlītēs.
5
Veido burgerus: uz apakšējām burgermaizītēm liek nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Pasniedz uzreiz.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGrieķu jogurtsLapu salātiMaizeMarinēti gurķiPipariPētersīļiSarkanie sīpoliSinepesTabasco piparu mērceTomātiTomātu pastaviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteLiellopa maltā gaļasalsVusteras mērceBurgeri, sendviči, vrapi un kebabiČedaras siersĶiploku pulveris
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit