Tortilju vietā izmanto olas un pagatavo proteīniem bagātu vrapu. Pildījumam izmanto avokado, dārzeņus, zema tauku satura sieru, humusu un tītara gaļu. Tas ir ātrs un viegls veids, kā uzkrāt ķermenim vajadzīgās aminoskābes, kas ir vitāli svarīgas cilvēka organisma funkcionēšanai, it sevišķi tiem, kas aktīvi sporto.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz vidējas uguns uzsilda nelielu pannu, kurā izsmidzina eļļu.
Bļodā iesit vienu olu un kārtīgi sakuļ.
Sakulto olu ielej karstā pannā tā, lai tā vienmērīgi pārklāj pannas virsmu.
Cep 30 sekundes (apkaisa ar garšvielām, pēc vēlēšanās).
Uzmanīgi ar lāpstiņu apgriež olu uz otru pusi un cep vēl 30 sekundes.
Noņem no pannas, atkārto ar tik daudz olām, cik plānots pagatavot.
Atļauj olām nedaudz atdzist (vai pilnībā, ja vēlas), pievieno iepriekš sagatavoto pildījumu, piemēram, smalki sagrieztus dārzeņus, rīvētu sieru, nelielos gabaliņos sagrieztu žāvētu gaļu vai zivi, papildina ar mērci pēc izvēles, sarullē un pasniedz. Gards tas būs gan silts, gan auksts.
Lai labi garšo, olas ir spēks!
Recepti sagatavojuši Latvijas apvienotās putnkopības nozares asociācijas speciālisti Eiropas komisijas finansētā izglītojošā projektā "Olas ir spēks!".