90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
200 grupjmaize600 mlūdens80 gcukurs100 gdzērvenes (sulai)5 gkartupeļu ciete100 gsaldais krējums pēc garšaskanēlis
Pagatavošana
1
Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī viegli apgrauzdē.
2
Apgrauzdēto maizi ieliek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un patur 30 minūtes.
3
Izņem maizi no ūdens, notecina lieko ūdeni, izberž caur sietu katlā ar sakarsētu ūdeni.
4
Pievieno cukuru, noskalotus žāvētus ābolus, plūmes, rozīnes (ja vēlas, arī citus kaltētus augļus, piemēram, vīģes, dateles), kanēli, vēlams, arī dzērveņu sulu, kas izspiesta no dzērvenēm, visu vāra, līdz augļi pamīksti. Ja vēlas zupu mazliet biezāku, var pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvārīt.
5
Zupu atdzesē.
6
Pasniedz ar putukrējumu.
Lai saldas bērnības atmiņas!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit