MISC 2.0 - 14196
Foto: DELFI
Ja neesi šo zemeņu desertu vismaz viereiz sezonā uztaisījis, tad vasara nodzīvota velti! Šo saldo kārtojumu var pagatavot nepilnā pusstundā. Vienkāršāk vairs nav iespējams!

Tikai trīs sastāvdaļas, bet restorāna cienīgs deserts! Šo zemeņu laika našķi jāpamēģina pat tiem, kas nav saldummīļi. Varēsiet atdot saviem radiem, draugiem un kolēģiem, ja pašiem neies pie dūšas!

Šo varētu arī saukt par uzlaboto vecmāmiņu desertu, kad putukrējums ar zemenēm spēja izkonkurēt saldējumu!

20Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.vaniļas zefīri500 mlsaldais krējums1 kgzemenes

Pagatavošana

1

Zemenes sagriež plānās šķēlītēs vai sakapā.

2

Zefīru saplucina mazos gabaliņos.

3

Saldo krējumu saputo putukrējumā.

4

Ņem sešus deserta trauciņus (vai vienu lielu bļodu) un ieklāj pirmo kārtu – zefīrus.

5

Uz zefīriem uzber zemenes.

6

Virs zemenēm liek putukrējumu un tā būvē, līdz trauks pilns. Noslēdz ar putukrējuma kārtu un apber ar sagrieztām zemenēm.

Lai saulaina vasara un aromātiskas zemenes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!