Viktorija Kožemjakina
Ja meklē ideju, kā gada īsākajā naktī pārsteigt un palutināt sevi un savējos ar neparastām uzkodām, lūk, lieliska ideja – uz grila gatavoti ķiploku grauzdiņi! Recepti iesaka šefpavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi".
10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 grudzu maize50 gkausēts sviests50 mlolīveļļa3 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKķimenes pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Sajauc izkausētu sviestu ar olīveļļu, pievieno pavisam nedaudz sāls (var droši iztikt arī bez tās, jo maizē visbiežāk tiek pievienots diezgan daudz sāls!) un ķimenēm.

2

Sagriež maizi 0,5-0,8 cm biezās šķēlēs un apsmērē katru gabaliņu ar eļļas maisījumu.

3

Liek maizīti uz sakarsēta grila vai karstām restēm virs ugunskura un cep 2-3 minūtes no katras puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!