Viktorija Kožemjakina
Ja meklē ideju, kā gada īsākajā naktī pārsteigt un palutināt sevi un savējos ar neparastām uzkodām, lūk, lieliska ideja – ierastās siera standziņas, kurām šajā reizē izmantots ķimeņu siers! Recepti iesaka šefpavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi".
90Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gkārtainā mīkla150 gķimeņu siers1 gab.ola

Pagatavošana

1

Mīklu atlaidina un izrullē divos taisnstūros aptuveni 0,2 cm biezumā.

2

Apsmērē vienu plāksni ar sakultu olu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

3

Pārklāj visu ar otru mīklas plāksni un, nedaudz piespiežot, izrullē abas daļas kopā, tā, lai slāņi salīmējas.

4

Sagriež mīklas taisnstūri aptuveni 1-1,5 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina ap savu asi vairākas reizes, vienlaikus cenšoties mīklu nestaipīt.

5

Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

6

Izkārto strēmelītes uz cepamās paplātes ar ~2 cm attālumu vienai no otras (jo standziņas cepoties uzbriest).

7

Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, lai standziņas iegūst zeltainā krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!