90Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gkārtainā mīkla150 gķimeņu siers1 gab.ola
Pagatavošana
1
Mīklu atlaidina un izrullē divos taisnstūros aptuveni 0,2 cm biezumā.
2
Apsmērē vienu plāksni ar sakultu olu un pārkaisa ar rīvētu sieru.
3
Pārklāj visu ar otru mīklas plāksni un, nedaudz piespiežot, izrullē abas daļas kopā, tā, lai slāņi salīmējas.
4
Sagriež mīklas taisnstūri aptuveni 1-1,5 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina ap savu asi vairākas reizes, vienlaikus cenšoties mīklu nestaipīt.
5
Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
6
Izkārto strēmelītes uz cepamās paplātes ar ~2 cm attālumu vienai no otras (jo standziņas cepoties uzbriest).
7
Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, lai standziņas iegūst zeltainā krāsu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit