30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
500 gmellenes15 gkartupeļu ciete80 gcukurs1.2 lūdens150 gsaldējums
Pagatavošana
1
Ūdeni uzvāra, pievieno mellenes, cukuru un vāra nelielā karstumā, kamēr mellenes pusizjukušas. Vārot no plīts nedrīkst atiet ne mirkli - mellenes pa laika jāpamaisa, lai nepāriet pāri, un, ja melleņu ķīselis pāriet pāri katla malām... Oi, oi, oi!
2
Ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti, pielej ķīselim, samaisa un vēlreiz uzvāra.
3
Ķīseli mazliet padzesē, pa laikam apmaisot, lai neveidojas plēve.
4
Kad ķīselis vēl silts, to lej šķīvjos un katrā šķīvī ieliek vaniļas saldējuma bumbu.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemBērnu ballītes ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKartupeļu cieteCukursMellenesSaldējumsŪdensĶīseļiSaldās zupasviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteSaldējumsMellenes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit