Foto: Diāna Mazjāne
Jautāsi, vai var pagatavot veselīgu picu? Ak, jā, un kā vēl var! Ar dažiem vienkāršiem uzlabojumiem – tas ir iespējams. Sporta skolotāja un veselīga uztura trenere Diāna Mazjāne sniedz instrukciju, kā pagatavot bezgrēka picu.

Receptē neesam norādījuši daudzumu vairākiem produktiem. Tas nozīmē to, ka recepti vari pielāgot savai gaumei. Ja tev vairāk garšo ķiršu tomātiņi, tad uzsvaru liec uz tiem. Savukārt, ja esi liels sīpolu cienītājs, tad "krauj" tos uz nebēdu! Un tas pats attiecas uz tunci – vienam mazāk, citam vairāk.

15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.pilngraudu tortilja2 ĒKturku jogurts2 ĒKtomātu pasta/tomātu zupa/asā paprika/lečo tuncis gabalos sarkanais sīpols ķiršu tomātiņi cietais siers rukola olīvas

Pagatavošana

1

Sajauc tomātu pastu (tās vietā var izmantot tomātu zupu/ aso papriku vai lečo) ar bezpiedevu jogurtu.

2

Uzklāj mērci uz tortiljas.

3

Liek virsū sarkano sīpolu, ķiršu tomātiņus, tunci un sieru.

4

Liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, cep 10 minūtes.

5

Picu pārkaisa ar rukolu un olīvām.


Pica galdā, lai labi garšo!

Vairākas citas veselīgas receptes vari atrast Diānas "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!