Foto: Shutterstock
Kad sāk apnikt kabaču ripiņas un gribas ko spēcinošāku par kabaču pankūkām, jāgatavo kabaču sacepums! Kā jau ar visiem sacepumiem, arī ar kabaču sacepumu var improvizēt pēc sirds patikas, papildinot kabačus, ar ko vien sirds vēlas un kas vien ledusskapī atrodams!
70Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.kabacis3 gab.tomāti250 gmaltā gaļa2 sīpoli1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšaspipari150 gsiers pēc garšasmajonēze olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Malto gaļu mazliet pacepina olīveļļā kopā ar sīpoliem, sāli un pipariem.

2

Cepamtraukā ielej šļuku olīveļļas.

3

Cepamtrauka dibenā liek tomātu šķēles, šķēlēm jābūt pabiezām, jo tās veidos sulīgumu, dos garšas niansi un neļaus sacepumam piedegt.

4

Tad liek maltās gaļas kārtu.

5

Virs maltās gaļas kārto ripiņās sagrieztus kabačus.

6

Virs kabačiem liek tomātu šķēles normālā biezumā.

7

Sieru sajauc ar majonēzi, ja vēlas, piespiež klāt kādu ķiploka daiviņu. Pārlej visam pāri bagātīgi.

8

Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!