Foto: DELFI
Augusta vakaros, kad gailenes pašas sanākušas mājās, jācep gaileņu karstmaizes. Mazās augusta vakara baudas, kad, zvaigznes skaitot, tik jauki uzgrauzt ko garšīgu. Un, ja vēl glāze auksta, kraukšķīga baltvīna pa rokai... Ko vēl. Nu ko vēl cilvēks var vēlēties?
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 šķēlesgraudu tostermaize300 mlgailenes (saceptas sviestā) pēc garšassāls pēc garšaspipari80 gsviests (mīksts)2 gab.ķiploka daiviņas6 šķēlessiers

Pagatavošana

1

Sacep gailenes sviestā. (Var darīt tā, ka, mērcītei cepot, sacep vairāk un karstmaizei domātās gailenes pēc tam vienkārši noliek sāņus!)

2

Saceptās gailenes atdzesē, sakapā smalkāk.

3

Mīkstu sviestu sajauc ar izspiestu ķiploku, sāli un pipariem, pievieno gailenes. Mums ir sanācis gaileņu sviests! (Šajā reizē to smērēsim uz maizes un cepsim – bet šādu to var arī ietīt sviestpapīrā un nolikt ledusskapī – noderēs brokastu maizītēm vai uzsmērēšanai uz steika.)

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

5

Maizes apsmērē ar gaileņu sviestu, pārklāj ar siera šķēlēm, cep apmēram 15 min, kamēr siers sāk apbrūnēt.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
6

Ēd karstas, piestrebj klāt aukstu baltvīnu, slavē cepēju, gailenes, augustu un dzīvi kā tādu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!