40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
6 šķēlesgraudu tostermaize300 mlgailenes (saceptas sviestā) pēc garšassāls pēc garšaspipari80 gsviests (mīksts)2 gab.ķiploka daiviņas6 šķēlessiers
Pagatavošana
1
Sacep gailenes sviestā. (Var darīt tā, ka, mērcītei cepot, sacep vairāk un karstmaizei domātās gailenes pēc tam vienkārši noliek sāņus!)
2
Saceptās gailenes atdzesē, sakapā smalkāk.
3
Mīkstu sviestu sajauc ar izspiestu ķiploku, sāli un pipariem, pievieno gailenes. Mums ir sanācis gaileņu sviests! (Šajā reizē to smērēsim uz maizes un cepsim – bet šādu to var arī ietīt sviestpapīrā un nolikt ledusskapī – noderēs brokastu maizītēm vai uzsmērēšanai uz steika.)
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
5
Maizes apsmērē ar gaileņu sviestu, pārklāj ar siera šķēlēm, cep apmēram 15 min, kamēr siers sāk apbrūnēt.
6
Ēd karstas, piestrebj klāt aukstu baltvīnu, slavē cepēju, gailenes, augustu un dzīvi kā tādu.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsVakariņasCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGailenesGraudu maizePipariSiersSviestsĶiplokiPicas un karstmaizesviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit