Mūsmājās lečo kalpo kā viegla un sulīga piedeva ēdieniem. Tas lieliski papildina putnu un gaļas ēdienus, biezputras, dārzeņu sacepumus. Mūsuprāt, visgardāk ir to pievienot tikko apceptai maltai gaļai un ēst kopā ar griķiem.
Ņem vērā, ka lečo lieliski garšos arī ar grauzdētu baltmaizi, kā arī ar šķēli pavisam parastas rupjmaizes un glāzi vēsa kefīra.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelītēs (kā patīk), burkānus sarīvē, savukārt tomātus sagriež gabaliņos. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Var pievienot arī sīpolus.
Liek katlā un pielej ūdeni. Ja grib biezāku, tad pievieno vienu glāzi, ja šķidrāku, tad divas. Vāra. Ūdeni jāpievieno, lai masa nepiedegtu.
Pieliek pārējos produktus – sāli, cukuru, eļļu. Vāra 50 minūtes uz lēnas uguns (no vārīšanās brīža), ik pa laikam apmaisot ar koka karoti.
Pašās beigās pievieno etiķi.
Ja lečo pagatavošanai izmanto tomātu mērci, tad tas iznāks pikantāks. Var arī nepievienot! Tomātu mērces vai pastas daudzums – pēc garšas sajūtām.
Var pievienot arī sviesta pupiņas un čili piparu pāksti – asumam.
Karstu lečo pilda sterilās burkās un glabā pagrabā vai ledusskapī.