Foto: Vija Kilbloka
Apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka ir arī izcila kulināre un bieži lutina savējos. Taču Vija ar dāsnu roku arī dalās ar savu gardumu receptēm. Un te nu tā ir: sezonas pirmā ābolkūka! Vija saka: "Šoreiz knifiņš ir koriandrs un smukā "Gemosā" pirktā formīte, kuru es drošības labad tomēr ieeļļoju."

Proporcijas un pašu procesu Vija Kilbloka apraksta šādi: "Mīkla tāda kā kūkai – cik olu, tik strīķētu ēdamkarošu cukura un miltu. Man te ir četras olas, cepu 14 minūtes 170 grādos karstā gaisa ežīmā. Vieglāk par vieglu. Un ātri. Arī apēdas ļoti ātri."

20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olas4 ĒKmilti4 ĒKcukurs3 gab.āboli naža galskoriandrs

Pagatavošana

1

Olu baltumus saputo atsevišķi.

2

Tad saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tajos iemaisa miltus un tad iecilā saputotos olu baltumus.

3

Ielej silikona formītē uzputoto masu un iekaisa ābolu gabaliņus, kas bagātināti ar koriandru un drusciņu cukura. Čammāties nedrīkst, formīte ar mīklu jāšauj krāsnī nekavējoties, lai viss ir čagans un nenosēžas pankūkā! Uz to brīdi krāsnij jau jābūt sakarsētai!

Foto: Vija Kilbloka
4

Visu cep 170 grādu temperatūrā 14 minūtes gaisa režīmā.

Skaisto kūkas rakstu dod formītes reljefs, bet kūku noteikti var cet arī parastā cepamformā un izrotāt ar vasaras ziediem, kā to dara Vija Kilbloka. Lai labi garšo!

Foto: Vija Kilbloka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!