Proporcijas un pašu procesu Vija Kilbloka apraksta šādi: "Mīkla tāda kā kūkai – cik olu, tik strīķētu ēdamkarošu cukura un miltu. Man te ir četras olas, cepu 14 minūtes 170 grādos karstā gaisa ežīmā. Vieglāk par vieglu. Un ātri. Arī apēdas ļoti ātri."
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus saputo atsevišķi.
Tad saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tajos iemaisa miltus un tad iecilā saputotos olu baltumus.
Ielej silikona formītē uzputoto masu un iekaisa ābolu gabaliņus, kas bagātināti ar koriandru un drusciņu cukura. Čammāties nedrīkst, formīte ar mīklu jāšauj krāsnī nekavējoties, lai viss ir čagans un nenosēžas pankūkā! Uz to brīdi krāsnij jau jābūt sakarsētai!
Visu cep 170 grādu temperatūrā 14 minūtes gaisa režīmā.
Skaisto kūkas rakstu dod formītes reljefs, bet kūku noteikti var cet arī parastā cepamformā un izrotāt ar vasaras ziediem, kā to dara Vija Kilbloka. Lai labi garšo!