Viktorija Kožemjakina
Kad pirmais satraukums par jauno mācību gadu noplacis, prātā nāk citas raizes. Piemēram, par to, ko skolasbērns ēdīs. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka veselīga našķa variantu – pufīgas siera maizītes ar zaļumiem jeb skonus. Pie darba!
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gpilngraudu kviešu milti160 gaugstākā labuma kviešu milti1 TKcukurs0.5 TKsāls100 gauksts sviests100 gsarīvēts cietais siers (Čederas, Holandes, Tilsiter, Maasdam vai tml.)1 saujasmalki sakapāti pētersīļi2 gab.olas180 mlpaniņas piens maizīšu apsmērēšanai

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.

2

Uzrīvē uz miltu maisījuma sviestu, ar rokām iemaisa to miltos, veidojot drupačas. Nemaisa ilgi, miltu maisījumam jāpaliek pēc iespējas aukstākam!

3

Pievieno rīvētu sieru un pētersīļus, visu samaisa.

4

Atsevišķā traukā sajauc olas ar paniņām un pielej sausajam maisījumam, visu samaisa, līdz mīkla ir viendabīga un turas kopā (neļaujies kārdinājumam pievienot vēl miltus!).

5

Liek mīklu atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

7

Izveido no mīklas vidēji 3 cm biezu apli aptuveni 25 cm diametrā, tad sagriež to 8-10 trīsstūrīšos.

8

Kārto mīklu uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, katru mīklas gabaliņu liekot aptuveni 2 cm attālumā vienam no otra (cepšanas laikā tie kārtīgi uzbriest).

9

Katru maizīti apslaka ar pienu un cep 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!