Viktorija Kožemjakina
Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka stilīgu un veselīgu uzkodu skolēniem – mājās gatavotus auzu pārslu un riekstu sviesta enerģijas batoniņus.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

90 gauzu pārslas35 gkviešu milti1 TKsoda1 TKkanēlis1 šķipsnasāls2 gab.olas250 gzemesriekstu vai citu riekstu sviests100 gzeltainais sīrups vaniļas cukurs (var nepievienot)150 gmelnā šokolāde rieksti, žāvēti augļi rotāšanai

Pagatavošana

1

Iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru piemērotu cepamformu, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Lielā bļodā sajauc auzu pārslas, kviešu miltus, kanēli, sodu un sāli.

3

Atsevišķā bļodā sajauc olas ar riekstu sviestu, sīrupu un vaniļas cukuru.

4

Samaisa abas daļas kopā līdz viendabīgi masai, ielej to cepamformiņā un cep aptuveni 25 minūtes.

5

Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pārlej to pa virsu gatavam našķim, vienmērīgi izlīdzina. Rotā ar kapātiem riekstiem vai žāvētiem augļiem.

6

Liek ledusskapī un atdzesē vismaz stundu, lai šokolāde sacietē.

7

Sagriež šķēlēs, iesaiņo katru šķēli cepampapīrā – sanāks ideālas uzkodas pēc treniņa vai starp ēdienreizēm!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!