"Delfi" e-žurnāla "Tūrisma Gids" redaktore Agnese Ģērmane priekšroku dod ātri pagatavojamām maltītēm. Nereti galvenā ēdienreize sanāk vakarā, tādēļ viņai ir svarīgi, lai var remdēt izsalkumu, bet nepārēsties. Cēzara salāti ir viena no opcijām. Nekas nav jāvāra vai jāsautē. Tiesa, jāpagatavo mērce un grauzdiņi, tas tad arī ir lielākais ieguldījums. Labā ziņa, ka abas sastāvdaļas var pagatavot jau iepriekš vai, ja galīgi nav laika, izmantot veikalā nopērkamos.
Atšķirībā no oriģinālajiem salātiem, šajos dāsni pievienots bekons dūšas piesiešanai un arī siers netiek žēlots. Tā teikt, neēdis nav strādātājs!
"Baigi garšīgi!" salātus komentē Agnese.
Salāti paredzēti divām personām un tiek gatavoti uz servējamā šķīvja – uz kā saliek, no tā ēd!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz šķīvjiem pirmajā kārtā biezās strēmelēs sagriež romiešu salātus.
Apslaka ar pusi no paredzētās Cēzaru salātu mērces. Lieliska mērces recepte ir atrodama šeit!
Biezās ripās sagriež ķiršu tomātus un uzber uz salātiem.
Apcep bekonu.
Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos un apgrauzdē cepeškrāsnī vai apcep uz pannas.
Grauzdiņus un bekonu liek virsū krāvumam.
Noslēgumā uzpilina atlikušo mērci un pārber ar rīvētu cieto sieru.
Labu apetīti!