Liene Matīsa
Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi" iesaka gardu, viegli pagatavojamu un izdevīgu maltīti, kas produktu ziņā četru cilvēku ģimenei izmaksās ap deviņiem eiro.

Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:

  • Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
  • Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
  • Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gmalta liellopa gaļa200 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa2 gab.olas100 gsīpoli50 gķiploki100 grīvmaize garšvielas eļļa600 gkartupeļi dilles400 gsvaigi kāposti1 TKcitronu sula

Pagatavošana

1

Maltajai liellopa gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, smalki sagrieztu kūpinātu gaļu, olas, rīvmaizi un garšvielas – sāli un piparus.

2

Lai gaļa būtu sulīgāka, masā ierīvē svaigu kartupeli. Maisījumu kārtīgi samīca. Ar rokām izveido garenu kukulīti un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45-50 minūtes.

3

Kamēr cepetis gatavojas, nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, nedaudz eļļas, ķiplokus, un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.

4

Gatavo salātus: sagriež kāpostu, sakapā zaļumus, pievieno citrona sulu, eļļu, sāli, cukuru, visu kārtīgi (ar rokām) saspaida un samaisa.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un kārto uz šķīvja, skaisti pievieno kartupeļu piedevas un kāpostu salātus. Pēc vēlēšanās var pievienot bārbekjū mērci. Labu apetīti!

Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 8,84 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!