Shutterstock
Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas ne tikai brokastīs, bet arī vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā. Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.
10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 gab.olas2 šķēlesmaize2 ĒKeļļa2 šķēlessiers2 šķēlesšķiņķis vai desa pēc garšassāls un pipari

Pagatavošana

1

Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.

2

Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.

3

Abas maizes šķēles iemērc olu maisījumā, pēc tam izlej atlikušo olu maisījumu pannā. Virsū liek abas maizes šķēles, atstājot starp tām 3 cm atstarpi. Cep līdz omlete ir zeltaini brūna.

4

Ar lielu lāpstiņu apgriež visu omleti tā, lai maizes neizceptā puse pieskartos pannas pamatnei.

5

Uzliek siera šķēli katrā omletes pusē un liek virsū šķiņķa vai desas šķēli, uzloka omletes malas. Saloka omleti, lai maize šķēles būtu viena virs otras.

6

Apgriež un cep līdz zeltainai krāsai.

7

Pārliek uz šķīvja un atstāj uz brīdi, pēc tam pārgriež uz pusēm un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!