Viktorija Kožemjakina
Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" iesaka rudenīgus siltos salātus ar ķirbi, kas noteikti jāpagatavo šoruden.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gšķēlēs sagriezts riekstu ķirbijs5 ĒKolīveļļa1 gab.izspiesta ķiploka daiviņa1 TKmalts koriandrs1 TKrīvēts muskatrieksts pēc garšassāls, melnie pipari, citronpipari200 glapu salātu maisījums4 gab.nelieli gurķi2 gab.saldā paprika100 gmīksts kazas siers4 ĒKķirbju sēklas

Pagatavošana

1

Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.

2

Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles.

3

Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.

4

Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamkarotēm olīveļļas un citronpipariem.

5

Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liek tam pa virsu silto ķirbi.

6

Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.

7

Pasniedz siltus!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!