Viktorija Kožemjakina
Tuvojoties Halovīnam, uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka interesantu recepti, kā dažādot uzkodu galdu.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.pilngraudu bagete vai cita garena maize pesto mērce mocarellas siers melnās olīvas

Pagatavošana

1

Sagriež maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriež tās horizontāli uz pusēm.

2

Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.

3

Sagriež sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.

4

"Mumificē" maizītes - kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos "mūmijas apģērbs".

5

Sariež plānās ripiņās melnās olīvas, liek uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.

6

Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C), līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!