Foto: Sintija Balode
Domājot par tartēm, mūsu prāts bieži vien aizpeld pie saldajiem gardumiem, kas pildīti ar šokolādi vai svaigiem augļiem. Lai gan mēs mīlam saldos pīrāgus, dažas no mūsu iecienītākajām pīrāgu receptēm ir tieši sāļo ēdienu instrukcijas, kas pildītas ar dārzeņiem, sieru un svaigiem garšaugiem. Šī ķiršu tomātiņu un fetas siera tarte ir kaut kas ļoti īpašs! Lieliski piemērota vakariņām kopā ar ģimeni.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla (pamatnei) ķiršu tomāti kreļļu tomātiņi sarkanais sīpols zaļumi fetas siers

Pagatavošana

1

Kārtaino mīklu izrullē uz ar miltiem apkaisītas virsmas (mīklu var pagatavot pēc šīs receptes vai pirkt gatavu), ieliek ieziestā tortes veidnē ar noņemamu sānu daļu (24 cm diametrā) un izveido 2-3 cm augstu malu.

2

Sīpolu nomizo un sagriež mini daiviņās, fetas sieru – kubiciņos. Visas sastāvdaļas: ķiršu tomātiņus, kreļļu tomātiņus, sarkano sīpolu, fetas sieru "samet" (jo nerūpīgāk, jo labāk!) uz kārtainās mīklas pamatnes. Apber ar garšaugiem.

3

Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādos cep 20 minūtes.

4

Karstumu samazina uz 180 grādiem, cep vēl 20 minūtes.

5

Izņem no krāsns un nedaudz atdzesē. Griež šķēlēs un pasniedz. Kā piedeva lieliski garšos svaigi salāti.

6

::!recepte::
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!