Foto: DELFI
Meklējot jaunas garšas un alternatīvas ierastiem, bet varbūt nedaudz apnikušiem produktiem, der palūkot uz īpašām akcijām veikalos. Kā saka mana mamma, reizēm, kad grūti izdomāt, ko gatavot vakariņām, kā glābiņš ir "pēdējās dienas" akciju plaukti, kur nereti par itin labu cenu var iegādāties produktus, ko ikdienā "par parasto" cenu varbūt nevaram atļauties.

Pastinaki gan nav tā lieta, ko ikdienā nevarētu atļauties, kilograms maksā mazāk par eiro, tomēr, ja kāds liels veikalu tīkls nebūtu izplatījuši informāciju par Latvijas skolēnu audzētu pastinaku nonākšanu tirdzniecībā, diez vai mana mamma pievērstos šim dārzenim.

"Gribu pastinaku biezeni!" mamma teica, ieliekot iepirkumu ratos jocīgā paskata dārzeņus – pēc formas kā resni burkāni, bet ingvera vai rāceņa krāsā.

Pie darba!

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgpastinaki100 gsviests svaigi pētersīļi2 gab.ķiploka daiviņas400 gkonservēti zirnīši

Pagatavošana

1

Pastinakus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties sālsūdenī.

2

Kad dārzeņi uzvārījušies, nokāš ūdeni, pievieno mīkstu sviestu, piespiež vai pierīvē ķiplokus.

3

Visu samīca – tāpat, kā gatavojot kartupeļu biezputru.

4

Beigās pievieno konservētus zirnīšus un sakapātus pētersīļus. Visu samaisa un gatavs!

Kā garšo? Labi! Kā puķkāpostu un burkānu krustojums – saldeni un ļoti patīkami. Noteikti gatavosim vēl!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!