Pastinaki gan nav tā lieta, ko ikdienā nevarētu atļauties, kilograms maksā mazāk par eiro, tomēr, ja kāds liels veikalu tīkls nebūtu izplatījuši informāciju par Latvijas skolēnu audzētu pastinaku nonākšanu tirdzniecībā, diez vai mana mamma pievērstos šim dārzenim.
"Gribu pastinaku biezeni!" mamma teica, ieliekot iepirkumu ratos jocīgā paskata dārzeņus – pēc formas kā resni burkāni, bet ingvera vai rāceņa krāsā.
Pie darba!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pastinakus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties sālsūdenī.
Kad dārzeņi uzvārījušies, nokāš ūdeni, pievieno mīkstu sviestu, piespiež vai pierīvē ķiplokus.
Visu samīca – tāpat, kā gatavojot kartupeļu biezputru.
Beigās pievieno konservētus zirnīšus un sakapātus pētersīļus. Visu samaisa un gatavs!
Kā garšo? Labi! Kā puķkāpostu un burkānu krustojums – saldeni un ļoti patīkami. Noteikti gatavosim vēl!