Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Visas sastāvdaļas, izņemot olu, ieliek bļodā, kas piemērota mikroviļņu krāsnij. Viegli samaisa un liek uz 1 minūti mikroviļņu krāsnī.
Pēc minūtes karsēšanas bļodas saturu vēlreiz samaisa un liek atkal karsēties – 30 sekundes vai, līdz pilnībā siers izkusis.
Pievieno olu, pēc tam viegli samaisa, lai pagatavotu siera mīklu.
Liek uz cepešpannas un veido ķiplokmaizes formu.
Cep 190 grādu temperatūrā 10 minūtes.
Tikmēr sagatavo virskārtu: sasmalcina ķiploka daiviņu un samaisa ar mocarellas sieru. Mums ledusskapī bija aizķēries arī atvērts fetas siera iepakojums, piejaucu masai arī to.
Kad siermaize cepusies 10 minūtes, izņem to no krāsns, uzklāj sagatavoto mocarellu ar ķiplokiem un liek atpakaļ krāsnī – cep 7 minūtes vai līdz siers pakusis un veidojas zeltaina garoziņa.
Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem.
Izbaudiet!