Krāsnī ceptas bietes ar mārrutku un maskarpones krēmu
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka vienkāršu, bet izsmalcinātu recepti, kas lieliski iederēsies vakariņās kā svētku cepeša piedeva – krāsnī ceptas bietes ar īpašo mārrutku – maskarpones mērci.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmizotas bietes4 gab.ķiploka daiviņas buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna pēc garšassāls, malti melnie pipari sula no puscitrona eļļa MĀRRUTKU KRĒMAM:250 gmaskarpones siers150 ggrieķu jogurts5 ĒKmārrutki pēc garšassāls, malti melnie pipari miziņa no puscitrona

Pagatavošana

1

Sagriež bietes palielos gabalos.

2

Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.

3

Visu samaisa un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.

4

Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.

5

Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 minūtes - 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).

6

Pagatavo krēmu - saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.

7

Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!