Viktorija Kožemjakina
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka vienkāršu, bet izsmalcinātu recepti, kas lieliski iederēsies vakariņās kā svētku cepeša piedeva – krāsnī ceptas bietes ar īpašo mārrutku – maskarpones mērci.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmizotas bietes4 gab.ķiploka daiviņas buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna pēc garšassāls, malti melnie pipari sula no puscitrona eļļa MĀRRUTKU KRĒMAM:250 gmaskarpones siers150 ggrieķu jogurts5 ĒKmārrutki pēc garšassāls, malti melnie pipari miziņa no puscitrona

Pagatavošana

1

Sagriež bietes palielos gabalos.

2

Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.

3

Visu samaisa un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.

4

Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.

5

Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 minūtes - 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).

6

Pagatavo krēmu - saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.

7

Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!