Viktorija Kožemjakina
Svinot Latvijas dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti iesaka ideju desertam, kuru tapšanā izmantojams alkoholisks dzēriens. Kurš teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizstāt ar brīnišķīgu kārumu?! Turklāt šī karamele būs arī laba ideja mājās gatavotai dāvanai kādam īpašam draugam - Ziemassvētki nav aiz kalniem!
240Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbaltā šokolāde100 mlkrējuma liķieris300 giebiezinātais piens ar cukuru100 gžāvētas dzērvenes

Pagatavošana

1

Lielā metāliskā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno tai liķieri un iebiezināto pienu. Maisot silda, līdz izveidojas viendabīgs maisījums.

2

Iegūto masu noņem no plīts, pievieno žāvētās dzērvenes, visu samaisa.

3

Pārliel masu nelielā (aptuveni 20x20 cm) traukā, kas izklāts ar cepampapīru.

4

Ievieto desertu uz pāris stundām ledusskapī, lai masa sacietē.

5

Kad karamele ir sacietējusi, sagriež to nelielos gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!