Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu pusītes ar cieto sieru
Kas gan labāks par kartupeļiem un sieru? Kartupeļi ar sieru! Ar pārliecību saku, ka, reiz pamēģinājuši, jūs noteikti šos kartupeļus gatavosiet vēl!
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi150 gcietais siers, piemēram, Parmezāns vai Džiugas pēc garšasVidusjūras garšvielas100 gsviests5 gab.ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, noslauka un pārgriež šķērsām uz pusēm.

2

Sviestu izkausē, sieru sarīvē, ķiplokus nomizo un sakapā vai izspiež caur ķiplokspiedi.

3

Rīvēto sieru pārlej ar kausēto sviestu, pievieno ķiplokus, Vidusjūras garšvielas, visu samaisa.

4

Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz katras kartupeļa pusītes griezuma vietai pārziež siera masu (apmēram tējkarote, pusotra – atkarīgs no kartupeļu izmēra) un sēdina kartupeli pannā (ar sieru uz leju).

5

Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep apmēram pusstundu – līdz gatavi! Beigu posmā var pārkaisīt kartupeļiem pāri vēl sieru, pievienojot nedaudz sviesta piciņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!