DELFI
Kas gan labāks par kartupeļiem un sieru? Kartupeļi ar sieru! Ar pārliecību saku, ka, reiz pamēģinājuši, jūs noteikti šos kartupeļus gatavosiet vēl!
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi150 gcietais siers, piemēram, Parmezāns vai Džiugas pēc garšasVidusjūras garšvielas100 gsviests5 gab.ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, noslauka un pārgriež šķērsām uz pusēm.

2

Sviestu izkausē, sieru sarīvē, ķiplokus nomizo un sakapā vai izspiež caur ķiplokspiedi.

3

Rīvēto sieru pārlej ar kausēto sviestu, pievieno ķiplokus, Vidusjūras garšvielas, visu samaisa.

4

Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz katras kartupeļa pusītes griezuma vietai pārziež siera masu (apmēram tējkarote, pusotra – atkarīgs no kartupeļu izmēra) un sēdina kartupeli pannā (ar sieru uz leju).

5

Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep apmēram pusstundu – līdz gatavi! Beigu posmā var pārkaisīt kartupeļiem pāri vēl sieru, pievienojot nedaudz sviesta piciņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!