45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgkartupeļi150 gcietais siers, piemēram, Parmezāns vai Džiugas pēc garšasVidusjūras garšvielas100 gsviests5 gab.ķiploka daiviņas
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomazgā, noslauka un pārgriež šķērsām uz pusēm.
2
Sviestu izkausē, sieru sarīvē, ķiplokus nomizo un sakapā vai izspiež caur ķiplokspiedi.
3
Rīvēto sieru pārlej ar kausēto sviestu, pievieno ķiplokus, Vidusjūras garšvielas, visu samaisa.
4
Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz katras kartupeļa pusītes griezuma vietai pārziež siera masu (apmēram tējkarote, pusotra – atkarīgs no kartupeļu izmēra) un sēdina kartupeli pannā (ar sieru uz leju).
5
Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep apmēram pusstundu – līdz gatavi! Beigu posmā var pārkaisīt kartupeļiem pāri vēl sieru, pievienojot nedaudz sviesta piciņu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit