240Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gbiskvīta cepumi, piemēram, "Zoo" vai "Cirks"50 gsviests500 gkrēmsiers300 mlsaldais krējums200 gcepumu krēms50 gcukurs20 gželatīns ogas, cepumu krēms rotāšanai
Pagatavošana
1
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Masu liek 24 cm diametra pannā, izlīdzina un kārtīgi pieplacina. Liek pannu ledusskapī atdzesēties.
2
Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un ļauj uzbriest.
3
Tikmēr gatavo kūkas krēmu: krēmsieram pieber cukuru un kārtīgi visu sakuļ. Pievieno cepumu krēmu un vēlreiz kārtīgi sakuļ. Pievieno saldo krējumu un masu kuļ, līdz tā sabiezē.
4
Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno želatīnam nedaudz sagatavotās siera masas, kārtīgi samaisa un visu ieputo masā.
5
Siera masu pārlej kūkas pamatnei un liek kūku ledusskapī atdzesēties uz nakti.
6
Kad kūka sastingusi, dekorē to ar kausētu cepumu krēmu (es liku krēma burciņu mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm) un ogām.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesSaldais krējumsŽelatīnsCepumiKrēmsiersSiera kūkasKūkas bez cepšanasSvētku laiksSpeculosa krēms
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit