DELFI
Pirmssvētku un svētku laikā acis grib nogaršot visu, prāts nepretojas un beigu beigās attopamies – esam apēduši tik daudz sātīgu labumu, ka smaguma sajūta puncī aizēno garšu piedzīvojumu. Lai tā nenotiktu, der padomāt, lai svētku galdā būtu arī vieglāki ēdieni, kas ļaus našķoties, bet neliks satraukties par pašsajūtu vai svētku lielajai ballei jau laikus pasūtīto kleitu vai ancuku.

Viegla un garda uzkoda gan svētku galdam, gan starpsvētku dienām, kad uz karbonādi un rasolu vairs negribas skatīties.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.olas100 gbrūnie rīsi1 gab.bundžiņa “Bonduelle” konservētas kukurūzas200 gsurimi nūjiņas2 gab.vidēji lieli gurķi1 gab.paprika pēc garšasdilles, lociņi, sāls, pipari kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza

Pagatavošana

1

Liek vārīties rīsus un olas, tikmēr smalki sagriež zaļumus, surimi nūjiņas, papriku un gurķus.

2

Kad olas gatavas, atdzesē zem auksta ūdens un smalki sakapā vai saberž ar dakšiņu.

3

Kad rīsi gatavi, tos nedaudz atdzesē, bet nepacietīgākie var izmantot arī karstus.

4

Saber lielā bļodā kukurūzu, pievieno pārējās sagrieztās sastāvdaļas un pēc garšas piešauj sāli un citronpiparus.

5

Visu kārtīgi samaisa, ieliek ledusskapī ievilkties.

6

Salātiem nepievienojam nekādu mērci, jo pietiek mitruma no visu dārzeņu sulām. Ja kārojas nedaudz sātīgāks salātu variants, var pievienot grieķu vai turku jogurtu un karoti sinepes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!