DELFI
Svētku laikā nereti gadās, ka no dažādu gardumu gatavošanas paliek šis tas pāri – kāda paprikas šķēlīte, vientuļš tomātiņš, sīpola pusīte vai pāris karotes kukurūzas bundžas dibenā. Tad ir īstais laiks taisīt karstmaizes, kas, liekot lietā nedaudz radošuma, būs ne tikai sātīgas, bet arī priecēs aci brokastu galdā vai pārgājienu kastītē.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 šķēlesrudzu maize1 gab.ola50 grīvēts siers2 ĒKkonservēta kukurūza "Bonduelle" gab.saldā paprika pēc garšassīpols vai zaļumi pēc garšassāls un garšvielas eļļa vai sviests kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza

Pagatavošana

1

Rudzu maizes šķēlītēm ar piparkūku formiņām izspiež vidiņus. Tos ārā nemet.

2

Šķēlītes saliek pannā uz nedaudz ietaukota cepampapīra.

3

Bļodiņā sakuļ olu un pievieno tai pārējās sastāvdaļas.

4

Maisījumu uzmanīgi lej maizītēs.

5

Uzber sieru un pannu šauj līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī. Uz pannas var salikt arī no maizes izspiestās figūriņas, iegūstot gardus un oriģinālus grauzdiņus.

6

Cep aptuveni desmit minūtes.

7

Var ēst gan karstas, gan atdzisušas un droši var variēt ar sastāvdaļām, olai pievienojot pāri palikušo desas galiņu, marinētu gurķi vai jebko citu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!