Foto: DELFI
Šis vistas gaļas sacepums ir kā liels, silts apskāviens, kas īpaši nepieciešams garajos, aukstajos ziemas mēnešos. Bagātīgs, gards, bet tai pašā laikā ļoti viegli pagatavojams! Grūtākais būs nomizot kartupeļus, viss pārējais – nieks.

Šo recepti aizlienējām no tiktokeres Airitas Kodorānes, kura vietnē "TikTok" zināma kā @airitata. Viņas vistas gaļas sacepuma recepti noskatījušies vairāk nekā 13 000 sociālās platformas lietotāji. Tai skaitā arī mēs!

Pirmajā reizē sacepums sanāca diezgan pliekans, jo mums kā pikanta ēdiena cienītājiem gribējas izteiktākas garšas, otrajā reizē Airitas recepti mazliet uzlabojām (pēc savas gaumes).

Mūsmājas recepti vērtē ar atzīmi 8 no 10, jo neesam vēl atklājuši pareizo proporciju daudzumu – gan garšvielām, gan saldajam krējumam.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja kartupeļi sīpols ķiploku daiviņas šampinjoni (ja vēlas) saldais krējums tomāti rīvets siers sāls ķiploku pulveris asās paprikas pulveris vistas gaļas garšviela gaļas garšviela lociņi

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra līdz tie ir pusmīksti.

2

Apcep sīpolus eļļā, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno vistas fileju, sagrieztu sev tīkama lieluma gabalos, kas apviļāti garšvielās (izmanto sāli, aso papriku, ķiploku pulveri – ja mājās tāda nav, tad nav vērts pirkt, jo garša ir ļoti maiga, bet, ja mājās ir, tad noderēs, kā arī vistas gaļas garšvielu). Patiesībā vari izmantot jebkādas savas mīļākās garšvielas, jo sacepumu jau cep sev.

3

Mūsu gadījumā sēnes netika izmantotas, bet, ja vēlies, pievieno arī sagrieztus šampinjonus. Vēl brītiņu pacep!

4

Bļodiņā sajauc saldo krējumu kopā ar sāli, gaļas garšvielu un aso papriku.

5

Visu iepriekš sagatavoto liek cepamtraukā. Kārto: kartupeļus, vistu, sagrieztus tomātus un visu apmaisa. Cepamajā traukā ieliek arī pāris saspiestas ķiploku daiviņas. Visu pārlej ar iepriekš sagatavoto saldā krējuma mērci.

6

Trauku ietin folijā un liek cepties 180 grādos uz pusstundu.

7

Pēc tam foliju noņem un sacepumu apber ar bagātīgu siera kārtu. Liek vēl cepties krāsnī uz 10 minūtēm, līdz siers apbrūninās.

8

Voilā! Apber ar lociņiem un bauda ar skābētiem gurķiem, klāt piedzerot kefīru.
::!recepte::

9

Lai labi garšo! Piesakām, ka otrā dienā tas garšo vēl labāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!