Foto: DELFI
Kad augļu groziņā aizkavējušies padzīvojuši bumbieri un banāns – laiks tapināt saldenas pankūciņas. Turklāt augļi būs tik saldi, ka var nepievienot papildu cukuru.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.gatavi bumbieri1 gab.banāns1 gab.ola1 TKvaniļas esence vai cukurs200 gmilti1 šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris augu eļļa cepšanai un nedaudz mīklai

Pagatavošana

1

Bumbierus nomazgā, nomizo, izgriež serdi un sarīvē bļodā.

2

Banānu nomizo, salauž gabaliņos un ar dakšiņu saspaida turpat bļodā kopā ar bumbieru.

3

Augļiem piesit vienu olu, pievieno vaniļu un apmaisa.

4

Tad pieber miltus, sāli un cepamo pulveri. Mīklu samaisa, iemaisa tajā nedaudz eļļas (aptuveni ēdamkaroti), lai tā vienmērīga un atpūtina pāris minūtes.

5

Tikmēr uzkarsē pannu (elektriskās plīts atzīme "7") un tajā ielej eļļu, lai tā uzkarst.

6

Pankūku mīklu liek ar ēdamkaroti sakarsušajā eļļā un cep, līdz pankūkas zeltainas un pacēlušās pufīgas. Un tā, līdz visa mīkla sacepta.

7

Pasniedz ar ievārījumu, šokolādes krēmu, riekstu sviestu vai ko vien paši ēdāji vēlas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!