pica itāļu virtuve bumbieri rukola
Foto: Shutterstock
Un kad pēdējo reizi tu mājās cepi picu? Ja klasiskie varianti izmēģināti, laiks pagatavot īpašu picu ar bumbieriem, mocarellu un zilo sieru. Kombinācija ļoti saskanīga un garda.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 porcija picas mīkla125 gmocarella1 gab.bumbieris50 gzilais siers pēc garšasolīveļļa1 saujarukola

Pagatavošana

1

Mīklu sagatavo iepriekš, piemēram, pēc šīs receptes vai izmantojot gatavo mīklas maisījumu.

2

Picas mīklu izrullē un izstaipa, lai tā būtu plāna. Liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

3

Mocarellu sarīvē un izbārsta uz picas, lai pamatne būtu nosēta.

4

Bumbieri nomazgā un gareniski sagriež plānās šķēlītēs. Tās, tāpat kā sieru, izkārto vienmērīgi pa picas perimetru.

5

Zilo sieru ar rokām sadrupina drupačās un pārkaisa pāri picai.

6

Picu apsmērē ar nelielu daudzumu olīveļļas.

7

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem un cep 10–14 minūtes.

8

Kad siers izkusis un zeltains, picu izņem no krāsns, pārkaisa ar svaigu rukolu, sagriež un ēd.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!