Sastāvdaļas
Pagatavošana
Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepešplāti izklāj ar cepampapīru. Plātē ber baklažāna gabaliņus, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
Tikmēr sakapā sīpolu, saspiež ķiploka daiviņas. Kad baklažāni apcepušies, tiem cepešplātē pieber sīpolus un ķiplokus, pārkaisa ar paprikas pulveri, visu apmaisa un liek atpakaļ krāsnī cepties vēl 15 minūtes.
Tikmēr "Penne" makaronus novāra sālsūdenī līdz "al dente" gatavībai (mazliet vēl cieti). Nokāš un atliek malā vēlākam.
Ņem cepeštrauku un saber tajā makaronus. Tos pārlej ar tomātu mērci (šim mērķim var izmantot gan veikalos nopērkamās tomātu mērces ar dārzeņiem, gan paša gatavotu itāliešu "marinara" mērci).
Cepeštraukā makaroniem pievieno krāsnī apceptos baklažānus, sīpolus un ķiplokus. Masā iecilā arī sarīvētu cieto sieru un saplucinātus mocarellas gabaliņus.
Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem. Liek makaronu sacepumu krāsnī un cep 25 minūtes, līdz siers izkusis.