Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem vistas krūtiņas un ar gaļas āmurīti nedaudz izklapē, lai tās būtu plakanākas.
Ķiploka daiviņas sarīvē vai saspiež ķiplokspiedē. Norīvē vienam citronam miziņu uz smalkās rīves un izspiež sulu no abiem citroniem.
Bļodiņā liek ķiplokus, citrona miziņu un sulu. Pielej olīveļļu, pieliek sinepes, medu, raudeni, majorānu, sāli un piparus. Visu samaisa, lai veidojas vienmērīgas konsistences marināde.
Vistas krūtiņas liek aizspiežamā plastmasas maisiņā ("zip lock") un pārlej tām pagatavoto marinādi. Maisiņu rūpīgi aiztaisa un sakrata tā saturu, lai gaļas gabaliņi pamatīgi apklātos ar marinādi. Liek ledusskapī un ļauj gaļai iemarinēties 30 minūtes līdz 3 stundas.
Pēc tam uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izņem vistas krūtiņas no ledusskapja, lai tās uzsilst līdz istabas temperatūrai.
Vistu izkārto cepeštraukā, lai gabaliņi būtu vienā līmenī, un pārlej ar marinādi no maisiņa.
Liek cepeškrāsnī un gatavo 26–30 minūtes, līdz gaļa zeltaina.
Lai labi garšo!