Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 15 minūtes istabas temperatūrā.
Kad mīkla atkususi, katru plāksni pārgriež uz pusēm. Katru daļu nedaudz izrullē ar mīklas rulli.
Cīsiņus (var izvēlēties arī vegānos cīsiņus), mednieku desiņas, varbūt pat sardeles (ko nu katrs pats izvēlas) sagriež nelielos gabaliņos. Šajā gadījumā tika izmantoti "mini" cīsiņi, tāpēc nekas papildus nebija jādara.
Var izmēģināt trīs dažādus pildījumus – vienā smērē kečupu, otrā smērē gurķu – sinepju salātus (šie cīsiņi mīklā garšo vislabāk!), trešajā tikai sinepes. Pa vidu mīklas kvadrātiņam smērē izvēlēto mērci.
Pa virsu liek cīsiņus un, ja ir vēlme, sarīvētu sieru.
Mīklu pārloka pāri cīsiņam tā, lai izviedojas tāda kā aploksne/kabata, un visas trīs maliņas ar dakšiņu aizspiež ciet.
Nu cīsiņi mīklā gatavi doties krāsnī! Cepampannā ieklāj cepamo papīru, izkārto cīsiņus mīklā un bagātīgi katru "pīradziņu" apsmērē ar sakultu olu.
Apksaisa ar sezama sēkliņām (var izvēlēties arī ķimenes).
Krāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai, ievieto cepamo veidni ar cīsiņiem mīklā.
Cep, līdz cīsiņi zeltaini brūni, aptuveni 15 minūtes.
Lai labi garšo!