Sastāvdaļas
Pagatavošana
Banānus saspaida ar dakšiņu palielā bļodā. Klāt liek biezpienu, majonēzi un visu samaisa, lai viendabīga "slapjā" masa.
Bļodas saturam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Vēlreiz apmaisa.
Pieber miltus un cepamo pulveri, visu samaisa, lai labi sajaucas biezā mīklā. Beigās pielej pienu, mīklu apmaisa un meklē rokā mafinu jeb kēksiņu pannu.
Ieslēdz cepeškrāsni, lai iekarst līdz 190 grādiem (režīmā bez ventilatora).
Kēksiņu pannu pavisam nedaudz ietauko – te derēs gan sviests, gan kāda pile eļļas. Ja tīk, pannu var izlikt ar kēksiņu papīra veidnītēm, taču rezultāts būs garšīgāks, ja kēksiņa "dupšiem" nebūs pielipis papīrs.
Kad panna sagatavota, katrā iedaļā liek divas krietnas ēdamkarotes mīklas. Var likt mazāk, lai kēksiņi sanāk vairāk, bet tad cepšanas laiks būs īsāks un panna jānovaktē.
Sapildīto kēksiņu pannu liek krāsnī un cep kēksiņus 20–25 minūtes, līdz virsiņa zeltaini brūna un mīklā iedurts kociņš ārā iznāk sauss.
Kēksiņus izņem no krāsns un ļauj atdzist.
Var ēst tāpat vai noklāt virsiņu ar šokolādi. Tad ūdens peldē trauciņā izkausē tumšo šokolādi, iemērc tajā kēksiņa virsu, lai noklājas ar izkusušo gardumu, un atliek malā, lai glazūra sastingst.
Lai labi garšo!