siera kūka karameļu mērce
Foto: Shutterstock
Ziedi, došanās kopīgos piedzīvojums un mīļu vārdu pateikšana ir vien daži no veidiem, kā iepriecināt savu otro pusīti, mammu, vecmammu vai māsu Starptautiskajā sieviešu dienā. Viena no patiesākajām rūpju izpausmēm var būt arī paša spēkiem pagatavota garda maltīte, tādēļ izcilais šefpavārs un "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar viegli pagatavojamas un izdevīgas siera kūkas recepti, ar ko palutināt savas mīļās sievietes 8. martā.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
PAMATNEI:100 gcepumi "Selga"100 gmīksts sviests KRĒMAM:250 gkrēmsiers250 gsaldais krējums100 gcukurs1 gab.laims15 gželatīns karameļu mērce pasniegšanai

Pagatavošana

1

Cepumus sasmalcina un samaisa ar sviestu līdz veidojas vienmērīga konsistence. Iegūto masu izlīdzina traukā cieši piespiežot pie pamatnes.

2

Želatīnu pārlej ar 50 g ūdens un atstāj, lai uzbriest.

3

Traukā sajauc krēmsieru ar laima sulu un sarīvētu mizu.

4

Atsevišķā traukā uzputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno ūdens peldē izkausēto želatīnu.

5

Saldo krējumu sajauc ar krēmsiera masu un pārlej cepuma pamatnei.

6

Atstāj uz 4 h ledusskapī atdzesēties. Pasniedz ar karameļu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!